norway-kosovo.no

Med mindre du reiser på ferie kun for å ligge på stranda, kan det være en god idé å leie bil. Uansett hvilket land du reiser til, er det mye å se og oppleve, og med en bil kommer du deg enkelt rundt. Er du av typen som ikke liker å være avhengig av andre, er det enda bedre. Med en bil på ferie er du ikke avhengig av at andre arrangerer turer eller at det går kollektiv transport.

Dra på en annerledes ferie

Muligheten for å oppdage området eller landet du ferierer i, blir bedre om du leier en bil. Da har du friheten til å reise hvor og når du vil, og du kan enkelt reise på roadtrip. På den måten får du opplevd mer, kan ta avstikkere ved behov og stoppe når du føler for det. Du kan også variere hvilke byer du besøker og kan overnatte på flere forskjellige steder på turen.

  • Kan feriere i flere land eller byer
  • Kan utforske større områder
  • Ikke avhengig av kollektivtransport

Drar du for eksempel på ferie i Europa eller USA, kan du oppleve mye med en leiebil. Det er enkelt å komme seg fra sted til sted, og du kan stoppe på de severdighetene du ønsker å besøke. Du trenger heller ikke ta hensyn til når bussene går og kan bli så lang eller kort tid du måtte ønske. På den måten får du mye mer ut av ferien, med tanke på opplevelser og muligheten til å slappe av.

Unngå å bli rastløs

Når du ikke er bundet til et sted, men kan reise rundt slik du selv ønsker, er det mindre sannsynlighet for å bli rastløs. Hvis man føler for å reise videre, kan man enkelt gjøre det. Det er bare å sette seg i bilen og kjøre. Og blir man lei av å kjøre, kan man stoppe der man selv ønsker. Hvis du ønsker å besøke en attraksjon mange besøker, kan du enkelt unngå periodene med rush.

  • Beveg deg fritt
  • Reis når du ønsker

Besøk andre områder

Selv om du booker reisen med selskaper som for eksempel Apollo, kan det lønne seg med leiebil i tillegg. Med en bil lett tilgjengelig, kan du utforske mer av området du ferierer i og snuble over steder som er verdt et besøk. Du trenger ikke ha leiebil gjennom hele oppholdet heller – det kan være nok med en dag eller to. Reiser du for eksempel på en storbyferie, kan det friste med en biltur for å oppleve landsbygda.

Dra på sightseeing

Det er flere storbyer i Europa som ligger i nærheten av steder som er verdt å besøke. Saltgruvene i Polen, Highlands i Skottland og vingårder i Italia kan nevnes som eksempler. Har du leid bil, kan du enkelt reise for å se mer av hva landet har å by på. Du trenger ikke planlegge dagene etter turistbusser og guidede turer. Så lenge det er GPS i bilen, finner du frem til alle populære destinasjoner.

Opplev noe nytt

Når du ikke har en detaljert plan for hva som skal skje på ferien, er det lettere å slappe av. Det er ingenting som skal rekkes, og det blir mer tid til å vandre rundt og bare se. Gjør du først dette, er det mye lettere å finne steder som en ellers ikke ville besøkt. Det samme gjelder når du kjører bil. Har du tid til å se og oppleve, er det større sannsynlighet for å oppdage noe nytt.

Kanskje finner du et ukjent stoppested eller et spisested som alle de lokale skryter av. Det er også mange steder som er anbefalt å besøke, men som ligger utenfor allfarvei. Da er det greit å ha en bil. Så lenge du har den, vil ikke ferien bli begrenset, og skulle det blir noen forandringer, er det ikke noe problem. Skulle det regne en dag, kan man enkelt bytte ut stranden med en kjøretur.

Unngå turistfellene

Når du har din egen bil og kan kjøre rundt på egen hånd, er det enklere å unngå fellene. Det kan være steder alle reiser til, men som slett ikke er verdt et besøk. Noen områder egner seg bedre å besøke enten tidlig morgen eller sen kveld. Når du kjører, velger du selv hvilke steder som skal besøkes og hvilke du vil unngå. Og skulle du ønske å sove lenge, er ikke det et problem.

Hvis du ønsker å dra på stranden, er det flere å velge mellom. De fleste stredene som ligger i gangavstand vil være overfylte. Kan du derimot kjøre litt ut, vil du finne flere strender med færre folk. Det er også enkelt å endre planene hvis været forandrer seg. Ønsker du å unngå flest mulig turister, kan du det også. Bare velg dager eller tider det vil være færre folk i området.

Hvis du blir rastløs

Hvis du mot formodning skulle bli rastløs på hotellet eller stranda, er det enkelt å finne et nytt sted å reise til. Med Google på mobilen og GPS i bilen finnes det få steder du ikke finner frem til. Det å lete etter riktig sted kan også bli en fin tur. Skulle du havne på feil sted, er ikke det noe problem heller. Bilen står der, så det er bare å kjøre tilbake.

Ferien blir fort mye enklere når du har leid en bil. Du kan reise når du vil og hvor du vil, som hjelper mot rastløshet. Blir du sliten av å kjøre, kan du stoppe der du måtte ønske. En roadtrip kan også være løsningen, med flere byer og flere overnattinger i løpet av ferien. Det er veldig lite som skal til for å gjøre ferien bedre, så lenge man kommer seg rundt.

Viktig å tenke over

Uansett hvem du leier bil hos, er det flere ting som er viktig å tenke over. Hvor du skal kjøre og om du skal krysse landegrenser, kan nevnes som eksempler. Hvem som skal kjøre og hvor gammel vedkommende er, må også vurderes. Antall sjåfører vil nemlig påvirke prisen. Det er også viktig med en god forsikring. Det kan hende du er uheldig, og da er det greit med en forsikring som dekker alt.

Derfor lønner det seg

De fleste vil bli rastløse etter en periode hvis man er på samme sted hver eneste dag. Derfor lønner det seg å planlegge ferien etter hvem du reiser med. Ferie med barn krever en helt annen struktur enn ferier med vennegjengen. Har du en bil med på ferien, gjør du det ikke bare enklere å reise fra a til b. Det er også enklere å planlegge og gjøre endringer underveis.